AU JA UHKUS Mulgid hauvad mõtet oma kuningriigist

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mulgid on otsustanud, et vanemast neile ei piisa ja nad soovivad kuningriigi rajada. Pildil Mulgi perekonna kuju Tarvastu paisjärve ääres
Mulgid on otsustanud, et vanemast neile ei piisa ja nad soovivad kuningriigi rajada. Pildil Mulgi perekonna kuju Tarvastu paisjärve ääres Foto: Marko Saarm

Juba mõnda aega ringlevad maakonnas jutud, et mulkidel idaneb mõte oma kuningriigi rajamisest. Mulkide praegune vanem Kalle Vister, kes töötab rahvuskultuuri keskuse juhatajana Viljandis, kinnitas, et kuulujutud on täiesti õiged ning kuningriigi rajamise mõte ootab Mulgi kultuuri instituudi uut juhatajat.

Eesti kultuuriseltside ühing tegi mulkidele ja setudele ettepaneku minna külla Saaremaale Torgu kuningriiki ning mulkide vanem Kalle Vister võttis kutse vastu. Mulgid käisidki juulis kuningriigis külas ning istutasid sinna mälestuspuud.

"See oli väga tore ja südantsoojendav üritus, mille Torgu kuningriik korraldas," meenutas Vister. "Puude istutamisega meenutati kõiki, kes seal on kunagi elanud ning merele jäänud, aga ka väliseestlasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles