Pärimusmuusika lõikuspidu toob lavale aasta küpseimad viljad

Sakala
Copy
Hetk mullusest Pärimusmuusika Lõikuspeost. Laval on ansambel Curly Strings.
Hetk mullusest Pärimusmuusika Lõikuspeost. Laval on ansambel Curly Strings. Foto: Ako Lehemets

Kuu aja pärast, 6. ja 7. oktoobril saab Viljandi pärimusmuusika aidas näha ja kuulda aasta jooksul publikule oma tegevusega enim silma jäänud artiste. 21. korda teoks saav sügisene festival toob kokku säravad pärimusartistid, eriprojektid ja palju värsket muusikat.

6. oktoobri kavas on aasta oodatuim pärimusmuusika tunnustuspidu, auhinnagala Etnokulp, mille nominentide rahvahääletus algab nädala pärast. Etnokulbi auhindu on pärimusmuusika keskus välja andnud 2009. aastast ning tänavu jagab ta neid 14. korda.

Reede, 6. oktoobri programmi kuulub veel mitu kontserti, nende hulgas eriprojekt "Laula mu (regi)laulu", kus folgilikke versioone üksteise paladest esitavad viis pärimusmuusikut ja viis muu žanri esindajat.

Laupäeval, 7. oktoobril saab näha Eesti Etno ja Laste Etno laagris ning ringreisil karastunud muusikuid, kuulda eri kultuuride pärimusmuusikat ning kogeda nende pulbitsevat mänguhasarti. Lisaks on laupäevases kavas kontserte, kinoseanss ja eriprojekt "Duo Ruut³". Lõikuspeoks kokkupandud kavas liituvad Duo Ruuduga kitarrist, basskitarrist ja löökriistamängija – Jaan Jaago, Mati Tubli ja Tõnu Tubli. Koos antakse duo loomingule tantsulisem helimõõde.

Pärimusmuusika lõikuspeo kava on pärimusmuusika keskuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles