Linnavalitsuselt saab küsida vabastust huvikooli õppetasust

Sakala
Copy
Viljandi laevamudeldajate ringis saab ka lennukimudeli kokku panna.
 
Viljandi laevamudeldajate ringis saab ka lennukimudeli kokku panna.  Foto: Elmo Riig

Lasterikkad või majanduslikult raskes seisus pered saavad Viljandi linnavalitsuselt 15. oktoobrini taotleda vabastust huvikooli õppetasust. Selles voorus saab vabastust küsida perioodi eest septembrist detsembrini.

"Huvikoolist õppetasu vabastuse taotlemine on eelkõige mõeldud peredele, kus kasvab rohkem lapsi või kelle majanduslik olukord on keeruline," ütles linnavalitsuse kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson. "Seepärast tahame innustada lapsevanemaid taotlust tegema – saadav toetus ei pruugi ühes kuus olla suur, kuid mitme kuu peale on see siiski tuntav leevendus."

Vabastust saab taotleda, kui peres õpib ühes või mitmes huvikoolis või huvitegevust pakkuvas eraühingus kolm last või enam, peres kasvab neli last või enam, pere saab toimetulekutoetust või pere kuusissetulek ühe liikme kohta on väiksem kui 75 protsenti kehtivast alampalgast. Vabastust saab taotleda ühe lapse kohta ühes huviringis, välja arvatud toimetulekutoetust saav pere, kes saab vabastust taotleda kõigi laste kõikide huviringide eest. Toetust taotleva lapsevanema ja laste rahvastikuregistrijärgne elukoht peavad olema samad. Vabastus määratakse kuni 19-aastasele lapsele või kuni keskhariduse omandamiseni.

Vabastust saab küsida munitsipaalhuvikoolide ehk Viljandi huvikooli, kunstikooli, muusikakooli ja spordikooli, erahuvikoolide ja eraühingute huviringide õppetasust. Viljandis tegutseb 10 erahuvikooli ja 12 huvitegevust pakkuvat eraühingut. Hiljem kui 15. oktoobril saabunud taotluseid menetletakse kuupõhiselt ning vabastus määratakse sellest kuust kuni sügisperioodi lõpuni.

Viljandi linna huvikoolide ja -ühingute nimekirja ja kontaktandmed leiab siit.

Taotlemise korraga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles