Koolipäeva algus paiskab lapsed ja autojuhid ohtlikku liikluskeerisesse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Liikluse rahustamiseks koondab politsei kooliaasta esimestel päevadel koolimajade juurde nii palju korrakaitsjaid kui vähegi võimalik. Sellest on kasu olnud, sest õnnetusi on suudetud vältida.
Liikluse rahustamiseks koondab politsei kooliaasta esimestel päevadel koolimajade juurde nii palju korrakaitsjaid kui vähegi võimalik. Sellest on kasu olnud, sest õnnetusi on suudetud vältida. Foto: Marko Saarm

Ehkki Viljandi suurte koolide ümbrus pole kavandatud vastu võtma nii palju autosid, nagu sinna koolipäeva hommikuti end korraga püüab pressida, on politseinike sõnul võimalik liikluskord tagada, kui juhid säilitavad rahu ja järgivad reegleid.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juhi Silver Simuste ütlemist mööda on hommikuti kõige keerulisem üks veerandtund, mis on 5–20 minutit enne esimese koolitunni algust. Just sel ajal püüab korraga kõige rohkem autojuhte lapse kooli ees maha panna.

Politseinikud võtavad kooliaasta alguses suuremad koolimajad erilise tähelepanu alla. Silver Simuste ise seisis esmaspäeval ja teisipäeval Jakobsoni kooli ees. Tema sõnul rahustab liiklust juba politseinike kohaolek. Kui politseiautot või mundrikandjaid on tänaval rohkesti näha, väheneb ka liiklusõnnetuste hulk ning olenemata sellest, et autojuhid on pärast mitme kuu pikkust rahu sisuliselt üleöö sattunud väga suurde liikluskeerisesse, pole Simuste andmetel koolide juures olnud ühtegi plekimõlkimist, rääkimata siis juba mõnest raskest õnnetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles