Põud viis pullid tapamajja, aga vihm päästis lehmasööda

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Linnamäe talu noorperemees Kalle Nukka ütles, et kolmas niide andis tänavu sama palju kui esimene ja teine kokku, tavalistel aastatel on esimene niide toitnud kõige enam.
Linnamäe talu noorperemees Kalle Nukka ütles, et kolmas niide andis tänavu sama palju kui esimene ja teine kokku, tavalistel aastatel on esimene niide toitnud kõige enam. Foto: Elmo Riig

Kui juunis oli Tarvastu kandis veiseid pidav osaühing Karpo sunnitud pulle söödanappuse pärast järjest tapamajja viima, siis põuase ja külma kevade järel saabunud vihmad on rohu taas vohama pannud ja lehmadele talvevaru kokkusaamisega Viljandimaa piimatootjatel muret ei ole.

«Vihmakest on õnneks nüüd kenasti tulnud ja silokogumine on hästi läinud,» kinnitas Karpo juht Kalev Nurk, kelle laudas ammub 420 lehma. «Oleme põhku ka varunud ning kui viljalõikuse lõpetame, paneme veel ühe silonähvaku kõigilt heinapõldudelt. Kolmanda niite saime korraliku, saame ehk ka neljanda. Lõppude lõpuks oleme talvesööta üle ootuste saanud, arvan, et tuleme omadega välja.»

Mais aitab kuival aastal välja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles