Viljandi gümnaasiumi ema ja tütre tandem kandideerib parima huvialaõpetaja tiitlile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi gümnaasiumi õpetajad Ave (vasakul) ja Kertu Alvre kandideerivad tandemina Eesti parima huvialaõpetaja tiitlile.
Viljandi gümnaasiumi õpetajad Ave (vasakul) ja Kertu Alvre kandideerivad tandemina Eesti parima huvialaõpetaja tiitlile. Foto: Marko Saarm

Riiklikule hariduspreemiale kandideerib 12 kategoorias 36 nominenti ning ainsa Viljandimaa esindajana kandideerib Eesti huvialaõpetaja tiitlile Viljandi gümnaasiumi esitatud tandem, ema ja tütar Ave ja Kertu Alvre.

"Ave ja Kertu on oma tööd südamega tegevad tantsuõpetajad, kelle tegemised jõuavad kooliseinte vahelt palju kaugemale," põhjendas Viljandi gümnaasium hindamiskomisjonile.

Seletuskirjas on märgitud, et Ave ja Kertu Alvre põimivad õpilaste mitmekülgse arengu toetamiseks rahvatantsutundidesse teiste tantsustiilide elemente ja loovmängu, tantsurühmade repertuaaris on nii pärimustantsu kui XXI sajandi autorite koreograafiat. Mõlema töö eesmärk on võimaldada igal huvilisel õpilasel osaleda tantsurühma tegevuses, sõltumata tema võimetest ning varasematest oskustest ja kogemustest. Oluline on, et õpilane saaks algteadmised ning innustust ja soovi avastada enda jaoks tantsu.

Viljandi gümnaasiumis on tantsuõpetus valikaine, milles osalemise eest saavad õpilased ka ainepunkte. "Tantsimisest huvitatud õpilased on ikka Ave ja Kertu juurde tantsima tulnud," seisab komisjonile saadetud kirjas. "Ka Covidi aastatel, mil kontakttunnid ruumis olid keelatud, tantsisid meie tantsurühmad. 2021 kevadel, pärast pikka koolist eemalolekut alustasid meie tantsurühmad oma proove õues jopedes, mütside ja kinnastega. Traditsiooniline kevadine kontsert pandi kokku ühe kuuga."

Ave ja Kertu Alvre on algatanud Viljandi öötantsupeo, mis 2022. aasta kevadel sai teoks viiendat korda. Viljandimaa tantsupidudel on mõlemad olnud nii liigijuhid kui üldjuhid.

Ave Alvre oli Viljandi gümnaasiumi muusikali "Ükssarvik" produtsent ja kokk, Kertu Alvre oli muusikali üks koreograafidest ning mõlemad õmblesid esinejatele kostüüme. Ave Alvre on ka üleriigilise õpetajate teatrifestivali "Sillad" peakorraldaja ning Kertu Alvre selles töös tema parem käsi.

Eelmisel õppeaastal töötasid Ave ja Kertu Alvre suvisele tantsupeole saamise nimel Viljandi gümnaasiumi viie rühmaga. Nad peavad väga oluliseks tantsijate silmaringi avardamist ning neile teiste riikide ja kultuuride tutvustamist. Koos tantsijatega on nad tutvustanud Eestit rahvusvahelistel folkloorifestivalidel juba üle 15 korra.

Komisjon, kuhu kuulusid haridusega seotud organisatsioonide esindajad, valis välja 12 kategooria nominendid, kokku 36. Kõikide kategooriate laureaadid kuulutatakse välja 7. oktoobril Tartus Vanemuise kontserdimajas aasta õpetaja galal.

Vabariigi valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest laureaatidele riikliku aastapreemia suurusega 10 000 eurot ning elutöö preemia suurusega 65 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles