Tarvastu paisjärve kaitsmise palve korjas kiiresti kokku tuhat häält ning läks riigikokku. Mis saab edasi?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi valla ja Tarvastu järve äärse kinnistu elanike tüli arutanud ringkonnakohus otsustas eelmisel aastal, et järv tuleb veest tühjaks lasta. Paar nädalat tagasi laskiski vald järve tublisti madalamaks ning kohalikes on see suurt meelepaha tekitanud.
Viljandi valla ja Tarvastu järve äärse kinnistu elanike tüli arutanud ringkonnakohus otsustas eelmisel aastal, et järv tuleb veest tühjaks lasta. Paar nädalat tagasi laskiski vald järve tublisti madalamaks ning kohalikes on see suurt meelepaha tekitanud. Foto: Marko Saarm

Augusti lõpus lasti Tarvastu paisjärve tunduvalt madalamaks ning seda ähvardab ujumiskõlbmatuks muutumine või kadumine. Septembriga algas allkirjade kogumine järve kaitseks ning kahe päevaga sai kokku tuhat allkirja, et pöördumine riigikogule läkitada. Mis saab edasi?

Reedel algas rahvaalgatus.ee keskkonnas allkirjade kogumine ning esimese päevaga andis oma allkirja enam kui sada inimest, laupäeval sai ületatud 500 ja pühapäeva hommikul 800 hääle piir. Pühapäeva õhtuks oli koos üle tuhande allkirja. Riigikogu peab menetlema vähemalt tuhande allkirjaga pöördumist, mis on tehtud mõne kehtiva õigusakti muutmiseks või ühiskonnaelu paremaks korraldamiseks.

Rahvaalgatuse looja ja allkirjade kogumise algatanud Mustla elanik ja ettevõtja Gerdo Jõesaar ütles esmaspäeval, et rahvaalgatus on kogukondlik ja kollektiivne üritus ning isiklikku suurt au ja uhkust ta seetõttu ei tunne. "Igaüks oleks võinud selle algatuse teha," lausus ta. "Nii et kui küsida, kuidas tunne on pärast nii kiiret allkirjade kokkusaamist, siis see hea tunne jaguneb kõigi allkirja andnud inimeste vahel ühtlaselt laiali."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles