RAHVAS ÜTLEB Kui palju teie oma esimesse klassi läinud lapsele taskuraha annate?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui palju teie oma esimesse klassi läinud lapsele taskuraha annate?
Kui palju teie oma esimesse klassi läinud lapsele taskuraha annate? Foto: Sakala

Kui laps jõuab sellisesse ikka, et talle võiks hakata taskuraha andma, tuleb vanematel tublisti mõelda. Taskuraha õpetab rahaga ümber käima ja lisab lapsele otsustes vabadust. Esimese klassi lapsel võiks juba natuke oma raha olla. Ent kui palju oleks mõistlik seda talle anda?

Tihti hakataksegi lastele taskuraha andma siis, kui nad on kooli läinud. Summa sõltub lapse vanusest, vajadustest, aga ka pere majanduslikest võimalustest. Samuti on otsustamise koht, kas anda taskuraha iga päev, iga nädal või kord kuus. Et rasket otsust oleks lihtsam langetada, palume teil teada anda, kui palju teie olete otsustanud oma esimesse klassi läinud lapsele taskuraha anda või kui palju olete minevikus andnud. Et andmisharjumused võivad olla erinevad, palume teil vastata, kui palju teie laps ühe kuu jooksul taskuraha on saanud või saama hakkab.

Enamasti annavad Kogumispäeviku grupi liikmed seitsme- kuni kümneaastastele taskurahaks viis kuni kümme eurot kuus. Lapse kasvades muutub summa suuremaks, kuid valdavalt jääb see kuus 30 ja 50 euro vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles