LAMBAD TUPPA KAISSU Viljandimaa lambakasvatajad on hädas üha verisemate hundirünnakutega

Copy
Juuli lõpus kaotas Marju Käo oma lambakarjast huntidele kuus looma. Orvuks jäänud tall peab teda nüüd emaks ning teda on vaja lutipudelist toitmas käia.
Juuli lõpus kaotas Marju Käo oma lambakarjast huntidele kuus looma. Orvuks jäänud tall peab teda nüüd emaks ning teda on vaja lutipudelist toitmas käia. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal pole mitu aastat huntide küttimiseks lube antud, nende üha tihenevad rünnakud teevad aga lambakasvatajaid murelikuks. Juuli lõpus Viljandi vallas hundikarjale kuus looma kaotanud Vana-Vasara talu pererahvas püüab oma jõududega hakkama saada, enam kui 20 loomast ilma jäänud talunik ja jahimees Andero Tank näeb lahendusena huntide arvukuse piiramist, enne kui lambakasvatus päris võimatuks muutub.

Vasara külas Vana-Vasara talu pidavad Marju ja Villu Käo on pikki aastakümneid lambaid kasvatanud ning harjunud sellega, et aeg-ajalt mõni neist rebaste või huntide küüsi langeb, 30. juulil avastatud kuus huntide murtud looma ja külarahva jutud teistestki hundirünnakutest on neil aga südame raskeks teinud.

Kui Vana-Vasara tallu sõita, hakkab juba eemalt silma valge-pruunikirju lambakari, kelle juures askeldab tume kuju. Paremat kätt puude vilus kopli rolli täitva taluõue võrkaed on tihedasti täis pikitud punaseid lipukesi ja rätikuid. Aia peale on hoolikalt okastraati keritud. Ninna lööb õrn lõhnaõli hõng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles