RAHVAALGATUS Tarvastu paisjärve saatuse riigikogu ette viimiseks korjati paari päevaga allkirjad kokku

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tarvastu paisjärvest sai kiiresti mudaväli ning veetase langeb edasi. Pilt on tehtud 29. augustil.
Tarvastu paisjärvest sai kiiresti mudaväli ning veetase langeb edasi. Pilt on tehtud 29. augustil. Foto: Liina Sisask

1. septembril algas Tarvastu paisjärve kaitseks allkirjade kogumine, et need riigikogule edasi anda, ning kahe päevaga on oma allkirja andnud üle 1000 inimese.

Allkirjade kogumise hävinemisohus Tarvastu paisjärve kaitseks algatas paari aasta eest Mustlasse kolinud ettevõtja Gerdo Jõesaar koos mõttekaaslastega. Reedel anti Rahvaalgatus.ee keskkonnas sadakond allkirja, laupäeval sai ületatud 500 ja pühapäeva hommikuks 800 hääle piir. Pühapäeva õhtuks oli koos üle 1000 allkirja, nii et pöördumise sai riigikogule esitada: riigikogu peab menetlema vähemalt 1000 allkirjaga pöördumist, mis on tehtud mõne kehtiva õigusakti muutmiseks või ühiskonnaelu paremaks korraldamiseks.

Viljandi valla ja Elvine Velli tüli paisjärve rajamise järel üleujutatud maade pärast jõudis juba mitu aastat tagasi kohtusse. Et riigikohtu otsusega mitte võtta juhtumit menetlusse jäi kehtima ringkonnakohtu otsus Tarvastu paisjärve pais või paisutus eemaldada, asus vald üle-eelmisel nädalal keskkonnaametilt saadud loa kohaselt järve taset 80 sentimeetri võrra alandama. Kohalike elanike seas on see tekitanud nördimust ning nad asusid korraldama meeleavaldusi. Rahvaalgatuse taga seisev Gerdo Jõesaar on varem Sakalale öelnud, et kui Viljandi valla käed jäävad selles küsimuses lühikeseks, peaks kohalike elanike kaitseks sekkuma riik ja mõni riigiamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles