Laevamudeldajate klubi ei põlga ära ka õhulaevu ja õpetab kõige muu kõrval ajalugu

Copy
Viljandi laevamudeldajate ringi eestvedaja Olle Järvekülg askeldas laupäeval koos oma poistega mudelite kallal ning julgustas kõiki huvilisi selle romantilise hobi kallal kätt proovima.
Viljandi laevamudeldajate ringi eestvedaja Olle Järvekülg askeldas laupäeval koos oma poistega mudelite kallal ning julgustas kõiki huvilisi selle romantilise hobi kallal kätt proovima. Foto: Elmo Riig

Suvi tükkis treeninglaagrite ja võistlusega on seljataha jäämas ning laevamudelisportlased lõid Huvimässu ajaks samuti uksed valla. Eks ikka selleks, et leida uusi laevasõpru, kes tahaks end seal ankrusse heita, ning pakkuda võimalust aimu saada, mida laevamudelid endast kujutavad.

Mõne aasta eest huvikoolist lahku löönud laevamudelistide klubi askeldab Viljandis Vaksali tänaval, saab eestvedaja Olle Järvekülje sõnutsi kenasti hakkama ning mudelihuvilistest puudust pole.

Sõna "laevamudel" toob küllap paljudel silme ette hiiglasliku pudeli, mille sisse on pintsettide ja muude tööriistadega väga ettevaatlikult suur purjekas ehitatud. Viljandi laevamudeldajad on siiski keskendunud moodsamatele tegevustele. Järvekülg ise on küll mõne laeva pudelisse ajanud ja kinnitab, et see on spetsiifiline töö. "Kui aga keegi peaks soovima seda teha, siis tulgu ja nokitsegu pealegi – paras väljakutse on välja mõelda, kuidas see pudelisse saada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles