HUVIMÄSS Õli, rattad ja bensiinilõhn. Motoring meelitab nii poisse kui tüdrukuid

Copy
Viljandi huvikooli motoring tegutseb Vikerkaare tänaval, kus töökoja taga on ka ringi enda sõidurada. Kohaletulnud huvilistele rääkis ringi hingeelust õpetaja Toomas Raba.
Viljandi huvikooli motoring tegutseb Vikerkaare tänaval, kus töökoja taga on ka ringi enda sõidurada. Kohaletulnud huvilistele rääkis ringi hingeelust õpetaja Toomas Raba. Foto: Elmo Riig

Viljandi huvikooli mototehnika ring on pesapaiga leidnud Vikerkaare tänaval. Lisaks töökojale on seal ka mõni aasta tagasi valminud sõidurada, mille üle on lapsed ja noored õpetaja Toomas Raba sõnutsi iseäranis õnnelikud. "Ja eks ma ise ka."

Kui Paalalinna koolis tegutsevad ringid keskenduvad eelkõige meisterdamisele ja jooniste lugemisele, sekka veidi elektri- ja metallitööd, siis motoringi fookuses on rattad: nende ehitamine, hooldamine, remontimine, läikima nühkimine ning, mis peaasi, nendega sõitmine, nii et muda lendab.

Elu selles ringis kulgeb kalendriga samas rütmis. Et mootorrattaga sõitmine õnnestub kõige paremini soojal ja kuival ajal, algab sõiduhooaeg kevadel ning lõpeb sügisel, misjärel kolitakse tegevused tubaseks ja õpitakse rataste hingeelu tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles