Viljandi Schloss Fellini hotelli omanik avaldas lasteraamatu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis asetleidnud esitlusel rääkisid raamatu "Tahaks lennata ..." loomisest autor Viktor Siilats ja kunstnik Kristi Kangilaski. Lastele luges raamatust katkendeid Ugala näitleja Vallo Kirs.
Viljandis asetleidnud esitlusel rääkisid raamatu "Tahaks lennata ..." loomisest autor Viktor Siilats ja kunstnik Kristi Kangilaski. Lastele luges raamatust katkendeid Ugala näitleja Vallo Kirs. Foto: Lennart Saidla

Päev enne kooliaasta algust esitles ettevõtja ja mitme raamatu autor Viktor Siilats endale kuuluva mõisahotelli Schloss Fellin raamatukohvikus Novell oma uut lasteraamatut "Tahaks lennata ...".

Viktor Siilatsi kirjutatud ja viljandlanna Kristi Kangilaski illustreeritud raamat jutustab lennujaamabussist Ikarus, kelle suurim soov on lennata ja kes visalt oma unistuse täitumise poole liigub. See on lugu sõprusest ja kohusetundest ning selle käigus saab ühtlasi tuttavaks lennujaama elu ja lennunduses kasutatavate mõistetega.

Esitluskohaks valis Siilats endale olulise Viljandi, kust on pärit tema isapoolne suguvõsa ja kus kunagi pidas tema vanaisa raamatukauplust. Unejutuna oma tütrele õhtuti jutustatud lugu sai lasteraamatuna kaante vahele, et muuta lennureisimine ja lennujaamas toimuv kõigile lastele arusaadavaks.

Raamatukangelastele pildikeeles elu andnud illustratsioonide autor Kristi Kangilaski rääkis esitlusel, et kujundus sünnib teksti autori ja kunstniku koostööna, sest igaühel on tegelastest oma ettekujutus. Koostöö raamatu "Tahaks lennata ..." illustreerimisel kulges tema sõnul hästi ja tulemuseks on lastepärane raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles