Ukrainas kõrgustesse kerkinud hinnad panevad põgenikke naasmise koha pealt ringi mõtlema

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Ukraina sõjapõgenikud tulid oma kohvritega Eestisse, teadmata, kui kauaks nad siia jäävad. Ehkki tahe kodumaale naasta on suur, on nii mõnigi pidanud selle koha pealt ümber mõtlema.
Ukraina sõjapõgenikud tulid oma kohvritega Eestisse, teadmata, kui kauaks nad siia jäävad. Ehkki tahe kodumaale naasta on suur, on nii mõnigi pidanud selle koha pealt ümber mõtlema. Foto: Margus Ansu

Sõda Ukrainas kestab ning siinsetel sõjapõgenikel tuleb eluga edasi minna: lapsed lähevad kooli, ehk liituvad sügisel ka mõne huviringiga, emadel, kel on õnnestunud lapsele lasteaias koht saada, on avanenud võimalus tööle minna. Koju mehe ja isa juurde tahaks küll, aga naasta pole niisama lihtne.

Küsimusele, kuidas Viljandi ukrainlastel läheb, vastas siin sõjapõgenikke abistav Janika Gedvil: "Selles mõttes hästi, et suuri liikumisi ei ole olnud. Väga vähesed on ära läinud ja praktiliselt kedagi ei ole juurde tulnud."

Tema sõnul toimetatakse linna haridusametis praegu ukrainlastele kooli- ja lasteaiakohtade hankimise ja jagamisega ning need, kel algul tööd ei olnud, on suve jooksul endale töökohagi leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles