Linn ootab laste huvitegevuse toetamiseks taotlusi

Sakala
Copy
Viljandi linn avas sügisese toetusvooru, pidades silmas loodus- ja täppisteaduste valdkonda ning hariduslike erivajadustega laste ja noorte tegevusvaldkonda.  
Viljandi linn avas sügisese toetusvooru, pidades silmas loodus- ja täppisteaduste valdkonda ning hariduslike erivajadustega laste ja noorte tegevusvaldkonda.  Foto: Elmo Riig

Viljandi linn avas laste ja noorte huvitegevusele mõeldes sügisese toetusvooru: loodus- ja täppisteaduste valdkonnas läheb jagamisele 11 000 ning hariduslike erivajadustega laste tegevusvaldkonnas 7400 eurot. Taotlust saab esitada 15. septembrini.

Toetust makstakse riigi omavalitsustele huvihariduseks ja -tegevuseks antavast lisarahast ning seda saab küsida tegevusteks, mis leiavad aset ajavahemikus septembrist detsembrini.

Nagu ütles abilinnapea Tonio Tamra, peab ta oluliseks, et lastel oleks võimalik oma huvidest lähtudes valikuid teha. "Huvihariduse riiklik rahastamine aitab suurendada kõnealuste valdkondade mitmekesisust ja neile ligipääsetavust linnas," lausus ta.

Viljandi linn on võtnud 2023. aasta riikliku toetuse fookuseks loodus- ja täppisteaduste ning hariduslike erivajadustega laste valdkonna, sest huvihariduse ja -tegevuse andmete analüüs näitab, et just nendes on siin vähem osalemisvõimalusi.

2022. aastal oli Viljandi huvihariduses ja -tegevuses osalusvõimalusi kokku 188, neist 112 kultuuri-, 52 spordi- ning 24 loodus ja täppisteaduste valdkonnas, 13 olid sobilikud hariduslike erivajadustega lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles