JUHTKIRI Kelle tahe peaks Tarvastus peale jääma?

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Pärnu Postimees

Kui kevadel oli veel lootus, et Viljandi vald jõuab Tarvastu paisjärve küsimuses Oru kinnistu esindajatega kokkuleppele ja ehitab kõigile nõudmistele vastu tulles vabariigi kõige kallima heinamaa, nagu vallavanem ennast toona väljendas, siis praeguseks on järve kraanid valla ning selle pind vajub 80 sentimeetrit allapoole. Ujumiseks niigi madalavõitu olnud järv enam ei sobi.

Paljudele kohalikele on see kurb uudis, sest aastatega oli järvest saanud armastatud ujumiskoht, kust käidi ikka ka kala püüdmas. Elukvaliteeti parandab selline järveke palju ning sellepärast seda omal ajal väga tahetigi. Kohalike huvi ja meelsuse näitamiseks on pika paisjärvesaaga jooksul korjatud ka allkirju ning enam kui 700 inimest on öelnud, et soovivad järve allesjäämist. See on arvestatav toetus. See on rohkem, kui vallavanem viimastel valimistel hääli kogus.

Seda arvesse võttes tasub vallal kõik võimalused veel hoolega läbi kaaluda ning kui leidub viis, kuidas järv saaks järveks jääda, siis arvutada, kas see eelarvesse mahuks. Kui aga ei leidu, tuleb leppida sellega, et kohus on oma otsuse langetanud ning ajalugu on otsustanud nii kulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles