Nelja õpilasega Mõisaküla koolis pole ühelegi uusikule aabitsat anda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kolmekorruseline maja on Mõisaküla koolile hirmutavalt suur olnud juba mõnda aega. Eeloleval õppeaastal jätkab seal kooliteed vaid neli last ehk sada korda vähem lapsi kui tippajal.
Kolmekorruseline maja on Mõisaküla koolile hirmutavalt suur olnud juba mõnda aega. Eeloleval õppeaastal jätkab seal kooliteed vaid neli last ehk sada korda vähem lapsi kui tippajal. Foto: Marko Saarm

Mõisaküla kooli direktoril pole reedesel kooli avaaktusel kellelegi aabitsat ulatada, sest esimesse klassi ei lähe seal ühtegi last. Nii juhtus ka kaks sügist tagasi, aga nüüdseks on õpilaste koguarv kukkunud sedavõrd, et neljaklassilises algkoolis ongi vaid neli õpilast.

"Lapsevanemad on kooli saatuse sisuliselt otsustanud," nentis Mulgi vallavanem Imre Jugomäe, vaadates juba järgmisse sügisesse, mil Mõisakülas tõenäoliselt enam avaaktust ei peeta ja kooliuksi ei avata.

Kool, kus veel eelmise sajandi lõpul õppis 350 noort ja sai omandada keskharidust, on viimaste aastate jooksul eriti kiirelt kidunud. Kui eelmisel õppeaastal taandus see kümne lapsega algkooliks, siis nüüd on järel kõigest üks pisike liitklass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles