Teleülekandega jõulujumalateenistus tuleb Viljandis ja kiriku remondiks korraldatakse rahakogumine

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi Jaani kiriku vaimulik Marko Tiitus (paremalt teine) kohtus kolmapäeval Kirikufondi juhi Janek Mäggi (paremal) ja fondi juhatuse teiste liikmetega.
Viljandi Jaani kiriku vaimulik Marko Tiitus (paremalt teine) kohtus kolmapäeval Kirikufondi juhi Janek Mäggi (paremal) ja fondi juhatuse teiste liikmetega. Foto: Marko Saarm

Kolmapäeval Viljandis käinud Kirikufondi juhatus eesotsas Janek Mäggiga andis teada, et jõulujumalateenistus, millel osaleb ka vabariigi president ja millest tehakse teleülekanne, tuleb tänavu siinses Jaani kirikus ning ühtlasi kogutakse jõulukampaaniaga raha selle pühakoja kordategemiseks.

Eesti Evangeelsel Luterlikul Kirikul (EELK) kunsti-, kultuuri- ja arhitektuuriväärtusi taastada ja hoida aitava Kirikufondi juhataja Janek Mäggi ütles, et Eesti aasta tähtsaim jumalateenistus tuleb president Alar Karise soovil tänavu Viljandi Jaani kirikus ning selleks on kokkulepe sõlmitud nii presidendi kantselei kui ka peapiiskop Urmas Viilmaga.

"Viljandi Jaani kirik on terve Eesti jaoks väga oluline paik, aga seni on see vähe tähelepanu saanud. See pühakoda on kannatanud ka Nõukogude režiimi ajal," kõneles Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles