Masina asemel lähevad Eesti suurima ravimtaimede eksportija põllule inimesed

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Taimekoristust jätkub Mahe Eeriksaarel kogu suveks. Piparmündi eliitpõllul lõikas Siim Malmre saaki juba enne jaanipäeva.
Taimekoristust jätkub Mahe Eeriksaarel kogu suveks. Piparmündi eliitpõllul lõikas Siim Malmre saaki juba enne jaanipäeva. Foto: Erakogu

Eesti suurimaks ravimtaimede tootjaks ja eksportijaks kujunenud osaühing Mahe Eeriksaare otsib septembriks abikäsi, et hilissuvine saak põldudelt üles noppida, sest toetusest, millega korjetööd hõlbustav seade hankida, jäi ta ilma.

«Me ei kvalifitseerunud toetusele ega saanud nii palju seadmeid, nagu oli tarvis, ja meil enda töölised on suunatud rohkem pakkimise poolele,» selgitas Kolga-Jaani ligidal Mahe ­Eeriksaare ravimtaimekasvatust juhtiv Martin Laansalu ajutist tööjõuvajadust.

Augusti viimase dekaadi algul välja hõigatud kutsega otsib ettevõte nelja või viit inimesi, kes aitaksid piparmünti, saialille, mets-kassinaerist ja üheksavägist noppida ning drooge puhastada ja pakendada. Esimese kutsungi peale oli ta saanud mõne kõne ja kaks inimest olid täitnud töölesaamiseks vajaliku ankeedi ühismeedias jagatud veebiaadressil. Kesine huvi näitab Laansalu sõnul, et sellist olukorda pole, et kõik tahaksid meeletult tööle tulla, pigem on huvi ilmutanud need, kes ettevõtet juba teavad või on miskit tööst kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles