MARKO SUURMÄGI Häbi läheb üle, aga raha eest saab asju osta (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

FANTASEERIME hetkeks: peaminister Kaja Kallas astub tagasi ja tema abikaasa loobub firma Stark Logistics aktsiatest. Kas siis on juhtum lahendatud? Fantaseerime veel radikaalsemalt: Kaja Kallas loobub ametist ja lahkub üldse poliitikast. Kas sel juhul on kõik korras?

Kui Eestis lahvatab mõni poliitskandaal, milles on peakangelase roll ministril või lausa peaministril, käivitub poliitiline vaatemäng täpselt etteantud stsenaariumi järgi. Opositsioon väidab, et see on läbi aegade vaat et suurim skandaal ja selle keskmes olev poliitik peab orbiidilt kaduma. Mõnel puhul võibki sellest piisata. Eeskätt siis, kui tegemist on võimu ja riigi rahakoti kuritarvitamisega isiklikuks otstarbeks. Praegune skandaal on määratult laiem, ometi töötab opositsioon sellesama, 1990. aastate lõpu stsenaariumi järgi. Ei ühtegi märgatavat ettepanekut, mis probleemi lahendaks.

AGA LÄHME korra ajas tagasi, 2022. aasta 24. veebruari. Väga paljudel eestlastel kulus ärkamisest sõja alguse teadvustamiseni vaid mõni minut. Segadus. Viha. Jõetus. Äng. Kurbus. Viha. Õige pea tuli juba vastata laste küsimustele, miks teised riigid Ukrainale kohe appi ei lähe ja miks Venemaal lubatakse seda kõike teha. Ning vastata – õigemini vastuseid otsida – oli äärmiselt raske ja valus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles