VILJANDI VALD Okas hinges, allkirjad kogumisel ja ainult keerulised lahendused. Tarvastu paisjärve päästmise lootus voolab tasapisi allavett (1)

Copy
Tarvastu paisjärve rajamine tõi kaasa mitme krundi järvepoolse serva üleujutamise. Oru kinnistu omanik kaebas valla lõpuks kohtusse ning ringkonnakohus otsustas eelmisel aastal, et järv tuleb veest tühjaks lasta.
Tarvastu paisjärve rajamine tõi kaasa mitme krundi järvepoolse serva üleujutamise. Oru kinnistu omanik kaebas valla lõpuks kohtusse ning ringkonnakohus otsustas eelmisel aastal, et järv tuleb veest tühjaks lasta. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavalitsus otsustas tänavu kevadel, et loobub peaaegu kõigist nõudmistest ning teeb Mustla servas lainetava Tarvastu paisjärve päästmiseks kõik, mis tema võimuses. Aastaid Oru kinnistu esindajatega kohtus käinud vald kompromissideni aga ei jõudnud, ringkonnakohtu otsus pöörati täitmisele ning järvest on juba tubli hulk vett välja lastud.

Viljandi vallavalitsus saatis Oru kinnistu omanikele palve, et kohtu otsus, millega nõutakse Tarvastu paisjärve veetaseme langetamist, peatataks. Omanikud sellele ei reageerinud ning kohtu otsus on seega jõus: järv tuleks vastu paljude teiste kohalike ja valla enda tahtmist oluliselt madalamaks teha, et Oru kinnistut kimbutav liigniiskus ja üleujutused kaotada.

Vallasekretär Reet Pramann sõnas, et kuna riigikohus valla kassatsioonkaebust ei rahuldanud, siis kehtib ringkonnakohtu otsus. "Viljandi vallavalitsus saatis Oru kinnistu omaniku esindajale kirja, milles palus ringkonnakohtu otsus peatada ehk siis seda mitte täitmisele pöörata," märkis Pramann esmaspäeval. Sellele kirjale aga vastust ei saabunud ning vald asus lõpuks otsust täitma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles