Peagi saab esitada ideid Viljandi kaasava eelarve kasutamiseks

Sakala
Copy
Mulluse kaasava eelarve võidutöö "Koertepark" Valuoja orus on peagi valmis. Aiapostid on maas, võrk paigaldamiseks kohale toodud.
Mulluse kaasava eelarve võidutöö "Koertepark" Valuoja orus on peagi valmis. Aiapostid on maas, võrk paigaldamiseks kohale toodud. Foto: Kaie Mölter

Viljandi linnavalitsus algatas esmaspäevasel istungil 2024. aasta kaasava eelarve menetluse, mille käigus saab pakkuda ideid 50 000 euro kasutamiseks. Huvilisi oodatakse 13. septembril kell 17 raekotta infopäevale kaasava eelarve põhimõtetega tutvuma ja küsimusi esitama.

Ühtlasi soovib linnavalitsus kuulda infopäeval mõtteid, kuidas linna 50 000 euro eest paremaks muuta.

Kaasava eelarve ideede esitamine algab 18. septembril ja kestab 16. oktoobrini. Seda saab teha igaüks kas elektrooniliselt portaalis volis.ee või paberil Viljandi raekojas. Linnapea Madis Timpson julgustas kõiki oma ideed kirja panema ja kaasava eelarve 50 000 eurole kandideerima.

"Kaasava eelarve jaoks ideede kogumine käib aastas korra ning seetõttu on just praegu õige hetk tulla välja ideega, millele kaaskodanikud ja linnajuhid ehk varem mõelnudki pole," rääkis ta. "Sellel aastal saab varasemast julgemalt unistada, sest summa, mille eest põnev ja linnale kasulik idee teoks teha, on 10 000 eurot suurem. Kutsun kõiki üles kaasava eelarve protsessis aktiivselt kaasa mõtlema. Hea võimalus selleks on 13. septembril raekojas toimuv infopäev."

Esitatud ideed vaatab üle linnavalitsuse komisjon, hinnates iga idee vastavust kaasava eelarve reeglitele ja nende teostatavust järgmise kalendriaasta jooksul. Kõik nõuetele vastavad ideed suunatakse hääletusele.Hääletus kestab 13.–27. novembrini portaalis volis.ee ja Viljandi raekojas. Hääletada saavad kõik vähemalt 16-aastased Viljandi elanikud ja igaühel on kasutada kolm häält. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb ennast tuvastada mobiil-ID või ID-kaardi abil, raekojas käib hääletamine isikut tõendava dokumendi alusel.

Hääletuse õnnestumiseks peab vähemalt üks idee koguma 200 häält. Ellu viiakse enim hääli saanud idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles