Septembrist muutub viie bussiliini sõidugraafik

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Septembrist on bussigraafikus muudatusi oodata.
Septembrist on bussigraafikus muudatusi oodata. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa ühistranspordikeskuse teatel muutuvad alates 1. septembrist bussiliinide 15D, 24, 26, 43A ja 64 sõiduplaan.  

Liini number 15D koolipäevadel kell 14.10 Viljandi bussijaamast väljuv buss hakkab kandma numbrit 15E ning liinile lisatakse pärast Pihlaka peatust Andi tee, Otiküla ja Kaavere peatus. 

Liini number 24 kell 6.20 Viljandi bussijaamast väljuv buss sõidab koolipäevadel pärast kell 7.11 Kolga-Jaanist väljumist sisse Moori küla keskusse.

​Liini number 26 bussil muudetakse Ämmuste küla läbimisel marsruuti. Karu, Nahkle, Miku-Peetri ja Mustlase peatus jäävad ära, buss pöörab ümber Lamba peatuses ning sõidab tagasi Mustlasse Mäe-Jassi ja Ämmuste kooli peatuse kaudu.

Liini number 43A kell 7.40 Kärstnast väljuva bussi marsruudile lisatakse Nahkle, Miku-Peetri, Mustlase, Mõru, Matu, Roti, Nuki, Ööbiku ja Tarvastu peatus ning Vaga, Magatsi, Kiltsi tee ja Heina peatus jäävad ära.

Liini number 64 buss, mis praegu väljub Viljandi bussijaamast kell 7.44, hakkab väljuma kell 7.40.

Sõiduplaanid on leitavad internetist leheküljelt www.peatus.ee.

Samuti tuletab ühistranspordikeskuses õpilaste vanematele meelde, et nood kontrolliksid, kas lapsel on sõidukaart olemas. Kaks eurot maksvat kaarti saab osta ka bussijuhtidelt.

Viljandi maakonnaliinide bussi tuleb sõitjal siseneda eesuksest ja sõidu registreerimisel juhile teatada peatus, kus ta väljub. Inimesele, kel ei ole sõidukaarti, annab bussijuht paberist pileti, mis tuleb alles hoida sõidu lõpuni.

Viljandis ja selle lähedal sõitvatesse liinide number 2, 3, 6, 7, 8, 9 ja 10 bussidesse sisenemise järel tuleb sõit tuvastis registreerida. Nendel liinidel bussijuhti sihtpeatusest teavitama ei pea ja bussijuht paberist piletit ei väljasta.

Sõit Viljandimaa bussides maksab null eurot, küll aga on kohustuslik sõidu registreerimine. Registreerimata sõit arvatakse piletita sõitmiseks, mille eest võib määrata trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles