Pühapäeval algab Eesti peakokkade ühenduse kahepäevane maitserännak toidupiirkond Mulgimaal, kus nende reis viib erinevate väiketootjate ja toitlustajate juurde. Alates esimese toidupiirkonna väljakuulutamisest on saanud traditsiooniks, et peakokad just seda piirkonda külastavad.
Eesti peakokkade ühendus tuleb Mulgimaale maitserännakule
Külastuse üks eesmärk on leida kohalikke väiketootjaid, kes pakuvad kvaliteetseid tooraineid või valmistooteid. Ringreis algab Pajumäe talu külastusega, kus kokad saavad tutvuda ja maitsta Pajumäe mahetooteid, seejärel on kavas Karu Kombucha ning retrohõngulise Nuia restorani külastus. Lõunaks pakutakse Mulgimaal UNESCO maailmapärandi nimistusse pürgivat Mulgi putru. Siis viib tee Morna Õnne tallu ning osaühingusse Hea Mari.
Õhtuks jõuavad kokad Kopra tallu, kus neid ootavad ettekanded ja degusteerimised väiketootjatelt nagu Süü Ää mahenäksivabrik, Kalda mesila, Karutsi talu, Allikukivi veinimõis ning Taagepera jahiselts.
Ringreisi teine päev algab Metsakuru aiandist, misjärel külastatakse Suislepa tuulikut ja lõunat pakub Marja talu. Pärast seda ootab osalisi külla värskelt uue tootmishoone avanud Shroomwell. Veel külastatakse osaühingut Vilsi, Burgerivangerit, Säga-Aaviku talu ning Kivilõppe Kalamaja.
Mulgid loodavad, et selle ringkäigu tulemusena leiab Eesti peakokkade ühendus Mulgimaa toidupiirkonnast palju uusi ja põnevaid maitseid ning need jõuavad restoranidesse üle Eesti.