KUTSEÕPE Vana-Võidu koolis jääb mitu õpperühma avamata

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Seda, et mõne eriala vastu on huvi nii väike, et õpperühma ei avatagi, on kutsekoolides ikka ette tulnud. Viljandi kutseõppekeskuses läks tänavu nii näiteks kokaerialaga. 
Seda, et mõne eriala vastu on huvi nii väike, et õpperühma ei avatagi, on kutsekoolides ikka ette tulnud. Viljandi kutseõppekeskuses läks tänavu nii näiteks kokaerialaga. Foto: Peeter Kümmel

Kui mesinikuks, raamatupidajaks või IT-spetsialistiks õppida soovijate seas on kutsekoolides suur konkurss, siis näiteks kokaeriala sessioonõppesse oli Viljandi kutseõppekeskuses nii vähe kandideerijaid, et seda õpperühma seal ei avatud, ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis lõpetati möödunud aastal pagarite ja joogitehnoloogide vastuvõtt.

Viljandi kutseõppekeskuses Vana-Võidus on lõppenud kandideerimine kutsekeskharidusõppesse ning suurem osa kooli õpperühmadest on komplekteeritud. 17. septembrini ootab kool veel avaldusi plaatija, veoautojuhi ja bussijuhi sessioonõppesse.

Nagu ütles õppeosakonna juht Marge Hein, on esitatud ligikaudu 700 avaldust ja enamikul erialadel oli konkurss. Teisalt oli mitme eriala vastu huvi vähene. Kui näiteks mootorsõidukitehniku ja IT-süsteemide nooremspetsialisti erialal oli keskmiselt kolm soovijat kohale, siis kasina huvi tõttu jäid sootuks avamata põhihariduse alusel hoonete tehnosüsteemide spetsialistide, bussijuhtide ja puhastusteenindajate õpperühm ning mittestatsionaarses õppes kokkade, autoplekkseppade-komplekteerijate ja ventilatsioonitehnikute õpperühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles