Abistatud enesetapu katse Viljandimaal tõi halli ala valgusvihku (1)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Mais telesaates «Täistund» oma abistatud enesetapu teenust tutvustanud Paul Tammert on teadaolevalt aidanud kahel inimesel siitilmast lahkuda. Kolmas, Viljandimaal toimunud katse ebaõnnestus ja viis Tammerti kriminaaluurimise alla.
Mais telesaates «Täistund» oma abistatud enesetapu teenust tutvustanud Paul Tammert on teadaolevalt aidanud kahel inimesel siitilmast lahkuda. Kolmas, Viljandimaal toimunud katse ebaõnnestus ja viis Tammerti kriminaaluurimise alla. Foto: Kuvatõmmis telemagasinist «Täistund»

31. juulil saabus abistatud enesetapu teenust pakkuv Paul Tammert Viljandimaale, teadaolevalt oma kolmanda kliendi juurde. Kui eelmised kaks inimest olid lahkunud siitilmast nagu plaanitud, siis seekord abistatud enesetapp ebaõnnestus.

Kui eutanaasia, näiteks inimesele surmava süsti tegemine, on Eestis keelatud, siis enesetapu abistamine jääb hallile alale. Mais tutvustas mittetulundusühingu Kodanik ja projekti «Väärikas lahkumine» algatanud Paul Tammert oma plaane Kanal 2 saates «Täistund» ja rääkis, et oli uurinud nii politseist, sotsiaalministeeriumist kui prokuratuurist, kas see, kui ta elust lahkuda soovivale inimesele vajalikud vahendid muretseb, on keelatud, ning saanud põhimõtteliselt vastuseks, et ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles