Ametid, mida tasub õppida, et täita tühimikku tööjõuturul

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Töötukassa tööjõuvajaduse baromeeter näitab, et nii Viljandimaal kui Eestis tervikuna on puudus meditsiinitöötajatest.
Töötukassa tööjõuvajaduse baromeeter näitab, et nii Viljandimaal kui Eestis tervikuna on puudus meditsiinitöötajatest. Foto: Marko Saarm

Viljandimaal terendab suur töötajate puudus meditsiinis ja põllumajanduses, seevastu näiteks õpetaja abisid ning arve- ja raamatupidajaid paistab olevat üle.

Lisaks valitseb Viljandimaal töötukassa tänavu aprillis valminud tööjõuvajaduse baromeetri järgi andmesisestajate, kaubaladustajate, sekretäride-asjaajajate ja sekretäride-juhiabide ülejääk ning võib öelda, et see olukord sarnaneb paljuski kogu Eesti olukorraga: ka Eestis üldiselt on tööturul üle näiteks arve- ja raamatupidajaid ning sekretäre. Eestit tervikuna vaadates on palju ka ajakirjanikke, andmesisestajaid, sisekujundajaid ja dekoraatoreid ning toote- ja rõivadisainereid.

Seevastu suurim vajadus on nii Viljandimaal kui kogu Eestis audioloogide, logopeedide, eriarstide ning õenduse tippspetsialistide järele. Viljandimaal kerkivad selles kategoorias esile veel loomakasvatajad ja üldarstid. Mõningane tööjõu puudujääk on Viljandimaal veel mitmeski valdkonnas, näiteks on puudu õpetajaid, bussijuhte, ehituselektrikuid ja eripedagooge, aga ka farmi- ja metsatööstusseadmete juhte, kokki, psühholooge, põllumajanduse lihttöölisi ja metallitöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles