VILJANDI "Täiesti haige süsteem!" Linn peab kiiruga uue tänavahooldaja leidma

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kevadel Viljandi tänavate hoolduse hanke võitnud RoadWestil pole oma sõnutsi ka parima tahtmise korral enam võimalik oktoobrist seda tööd tegema asuda, sest vaidluste tõttu on selleks aega liiga väheks jäänud.
Kevadel Viljandi tänavate hoolduse hanke võitnud RoadWestil pole oma sõnutsi ka parima tahtmise korral enam võimalik oktoobrist seda tööd tegema asuda, sest vaidluste tõttu on selleks aega liiga väheks jäänud. Foto: Arvo Meeks

Riigihangete vaidlustuskomisjoni korraldusel uurisid Viljandi linnajuhid suvel teist korda, kas alates sügisest linna tänavate hooldajaks valitud ettevõtte RoadWest pakkumine pole põhjendamatult odav, ning jõudsid taas järeldusele, et kõik on korras. Teist korda kaotajaks jäänud EKT Teed esitas otsuse peale uuesti vaidlustuskomisjoni kaebuse.

Kevadel linnatänavate hooldaja leidmiseks korraldatud konkursile laekus senise hooldaja EKT Teede pakkumise kõrval ka RoadWesti pakkumine ning et see oli märksa odavam, kuulutati võitjaks RoadWest. EKT Teed saatis seepeale linnavalitsusse kirja, milles hoiatas, et konkurendi pakkumine on tema hinnangul põhjendamatult odav.

Kui linnavalitsus oli asja kontrollinud ja endale kindlaks jäänud, pöördus EKT Teed õiguse saamiseks riigihangete vaidlustuskomisjoni poole. Komisjon leidis, et linnavalitsuse kontroll oli pealiskaudne ega luba hinnata, kas hind on põhjendamatult madal või mitte. Suvel kontrollis linnavalitsus pakkumise teist korda üle ega leidnud ikkagi puudujääke. EKT Teed ei jätnud jonni ja esitas riigihangete vaidlustuskomisjonile uue kaebuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles