RAHVAS ÜTLEB Kui palju teil lapse kooliasjade ostmiseks raha kulub või kulunud on?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui palju teil lapse kooliasjade ostmiseks raha kulub või kulunud on?
Kui palju teil lapse kooliasjade ostmiseks raha kulub või kulunud on? Foto: Sakala

1. september läheneb ning paljudes lastega peredes on esimesed osturetked juba tehtud. Lapse kooli saatmine ei pruugi aga olla sugugi odav lõbu: osta on vaja koolitarbeid, riideid ja jalanõusid. Kui palju teie laste kooliasjadele kulutate?

Kooli alguse reklaamid on poodides juba ammu üleval. "Osta uus koolikott!", "Osta uued tossud!" ... Ranitsatoetusest on paljudele peredele küll suur abi, aga enamasti makstakse seda esimesse klassi minejatele ja enamasti üsna tagasihoidlikult. Kuna lastele tahetakse alati võimaldada parimat, võib teinekord järg käest minna. Abiks võib olla teadmine, kui palju teistes peredes uue kooliaasta eel ühele lapsele kulutatakse. Kui käärid on väga suured, on latt ehk liiga kõrgel ning annaks kokkuhoidlikum olla?

Kui teie peres on rohkem lapsi kui üks, siis püüdke välja mõelda, kui palju kulub keskmiselt ühele lapsele. Kommentaaridesse võite aga jätta nippe, kuidas kooli algus võimalikult valutult mööduks. Kas tasub kõik ära osta, mis õpetajad nimekirjadesse panevad? Kas kooliasju tuleks osta vahetult enne kooliaasta algust või hoopiski kevadel? Millal on hinnad kõige soodsamad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles