Riigikogus jätkab endine juhatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma (vasakul) ja Laine Randjärv embavad teineteist pärast tagasivalimist rõõmsalt.
Ene Ergma (vasakul) ja Laine Randjärv embavad teineteist pärast tagasivalimist rõõmsalt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Narvas pühapäeval kaduma läinud üheksa-aastase Varvara Ivanova leidmiseni juhatava info eest lubatakse maksta leiutasu. Vabatahtlikud koguvad selleks annetustest raha.

Tüdruku leidmiseks on kuulutused üles riputatud ka pealinnas.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles, et politsei ajab Varvara jälgi Narvas ning otsimispiirkonda laiendatud ei ole.

«Vabatahtlikud otsivad endi initsiatiivil, meil selle kohta infot pole,» sõnas ta.
Suurem osa vabatahtlikke ajab lapse jälgi Narva kandis ja teeb tihedat koostööd politseiga. Filippova nentis eile, et seni on otsingud jäänud tulemusteta.

Pühapäeva õhtul kodust lahkunud ning pärast seda teadmata kadunud 9-aastane Varvara Ivanova on 130 sentimeetrit pikk ja keskmise kehaehitusega. Tüdrukul oli seljas lühike valge jope ning jalas olid mustad suusapüksid ja hobusepiltidega kummikud.

Varvara Ivanova ema Natalja ei usu, et tema tütar läinuks seiklema või andnuks uudishimust järele pahatahtliku inimese kutsele.

«Ta on kartlik laps, kes tahaks küll näida suuremana, kuid kardab pimedust,» ütleb ema. Varvara kadumise ajal oli tema sõnul väljas juba pime.

Seetõttu ei usu Natalja Ivanova, et tüdruk võis meelega jalutama minna. Ema jutu järgi mängis Varvara saatuslikul päeval kella kolmest alates õues, kus traktor lund kokku lükkas. «Õhtul kella kuue paiku käis ta toast läbi ja vahetas märjad püksid kuivade vastu,» räägib ta.

Ema lükkab ümber Narvas leviva arvamuse, et lapse kadumise taga võib olla tema täisealine, maikuus 26-aastaseks saav vend. «Ta pandi ühe kuriteo eest Soomes pooleks aastaks vangi. See ei ole puht füüsiliselt võimalik,» ütleb naine.

Politsei otsib juhtunuga seoses inimesi, kes nägid, kuidas 18. märtsil kell 19.30 võttis tundmatu mees Narvas 26. Juuli tänaval väidetavalt jäähalli juures tüdruku tumedasse sõiduautosse.

Politsei palub kõigil, kellel on selle sündmuse või kadunud tüdruku kohta informatsiooni, helistada Narva jaoskonna telefonidel 357 6188, 357 6129 või lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles