Väikesest Viljandist Islandi kõrgliigasse: Ott Varik vahetas koduklubi

Priscilla Õmblus
Copy
Sel hooajal lööb Viljandi HC kasvandik Ott Varik meeskonnakaaslastele plaksu Islandil, kus ta sõlmis lepingu kõrgliiga klubiga KA Akureyri.
Sel hooajal lööb Viljandi HC kasvandik Ott Varik meeskonnakaaslastele plaksu Islandil, kus ta sõlmis lepingu kõrgliiga klubiga KA Akureyri. Foto: Elmo Riig

Pikaaegne Viljandi HC käsipallur, 33-aastane Ott Varik mängib peagi algaval hooajal Islandil, mida teatakse paigana, kus ulub tuul ja kallab vihma. Aga mis sellest ilmast, kui ümberringi on võrratu loodus, imelised vaated ja Eestiga võrreldes kraadi võrra kangem käsipallitase.

«Ei ole külm,» ütles Ott Varik naerdes. «Siiamaani … Neljas nädal läheb ja kaks korda on vihma sadanud ja vähe koledam ilm olnud. Reykjavíki kandis on küll, aga siin linnas on Islandi kõige parem ilm: päike paistab ja on tuulevaikne,» lisas ta, viidates linnale, kus ta sellest hooajast uue koduklubi eest Islandi kõrgliigas mängima asub.

See linn on Akureyri. «Ta meenutab Viljandit. Siin on kuskil 20 000 elanikku ja samamoodi on linn laiali. Keskuses on põhimöll: poed, restoranid, mõned baarid ...» kirjeldas Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles