NÄIDEND ÜHES PILDIS Iga kriisi anatoomia ühe korteriühistu koosoleku näitel

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhatus (vasakul, vuntsidega) on kollektiivselt seisukohal, et pole mingit vajadust juhatust välja vahetada ja see võiks ühistu käekäigule isegi halvasti mõjuda.
Juhatus (vasakul, vuntsidega) on kollektiivselt seisukohal, et pole mingit vajadust juhatust välja vahetada ja see võiks ühistu käekäigule isegi halvasti mõjuda. Foto: Kristi Markov

Kolmapäev. Pime ja hall. Kell tiksub 19.16 poole. Enam kui veerandtunnise hilinemisega on kõik majaelanikud lõpuks umbse koosolekuruumi üles leidnud ja ebamugavatel toolidel istet võtnud. Nooremad kerivad nutifoni, vanemad vaatavad liikumatul pilgul enda ette.

Korteriühistu esimees köhatab, paneb prillid ninale ja hakkab midagi aeglaselt nimetissõrmega sülearvutisse tippima. Köhatab veel. Tema kõrval istuv Laura kummardub teda abistama. Otsitav leitakse üles ja klõpsatakse suureks. Esimehe vuntsid lähevad tahtejõuliselt kaharaks ning ta köhatab nüüd juba veidi ametlikumalt.

ESIMEES: Tere, head üldkoosolekule kogunenud! Meie esimeseks päevakorrapunktiks on aastaaruanne, mis …

MERLE: Enne kui juhatuse esimees hakkab aastaaruandest rääkima, tahaksin küsida, millal meil ometi kanalisatsioonitoru ära parandatakse. See läks juba eelmisel nädalal lõhki ja nüüd kogu see sisu valgub õhutussüsteemi ventilaatorisse, mis, nagu te hästi teate, on meie maja arhitektuurilise eripära tõttu keldris. Ilge hais on terves majas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles