Võidutöö avab vaateid

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Selline vaade võiks avaneda põhjamüürile.
Selline vaade võiks avaneda põhjamüürile. Foto: Jan Randar Raidmaa

Viljandi linnal on plaan rajada koos teiste maakonna omavalitsustega turismiteekond linnusest linnusesse ning seetõttu korraldas ta Viljandi ordulinnuse külastuskeskkonna arhitektuurivõistluse.

«Kõik teavad, et meil on järv ja lossimäed, aga ega seal lossimägedes meil viimastel aastakümnetel ole ülearu palju juhtunud. Ja viidatud on, et seal pole eriti midagi teha, lapsevankriga ja ratastooliga ei pääse hästi ligi,» avas linnapea Madis Timpson arhitektuurivõistluse tausta ning lisas, et piltlikult öeldes võib Tallinnast tulles Olustvere raudteejaamas maha minna, sõita jalgrattaga Lembitu linnusesse, Viljandi linnusest saab edasi minna Tarvastu ordulinnusesse ja sealt edasi Karksi-Nuia. Ideaalis võiks see nii olla ning nüüd loodetakse projektiraha saada, et plaani ellu viia.

«Et projekti taotlusse saaks kirja argumenteeritud tekst, seetõttu projektikonkurss korraldatigi,» rääkis linnapea. «Projekt esitatakse raha saamiseks järgmisel aastal ning suurim võimalik toetussumma on kolm miljonit eurot.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles