Viljandi Woodstock tõi kohale hipid Harkivist Vladivostokini (3)

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi rokifestivalile sõitsid 1976. aastal kohale hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid isegi Vladi­vostokist ja Harkivist
Viljandi rokifestivalile sõitsid 1976. aastal kohale hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid isegi Vladi­vostokist ja Harkivist Foto: Erakogu

«See oli tõeline rokifestival ja ehkki seda peeti sellises väikeses kohas nagu Viljandi, oli sel väga suur ulatus,» kinnitab plaadifirma Vaiguviiul eestvedaja Mihkel Truman. «Seda on tagantjärele võrreldud Eesti Woodstockiga. Kohale olid sõitnud hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid oli tuldud isegi Vladivostokist ja Harkivist. Seal osalenud ja esinenud on meenutanud, et kogu festivali atmosfääris oli midagi erilist.»

Kolmandat Viljandi rokkmuusika- (ametlikult noorsoo kerge muusika) festivali «Viljandi-1976» peeti 1976. aasta 17.–19. septembrini. Kasutusel olid lauluväljak ning Ugala ja kultuurimaja saal.

Pikalt elati veendumuses, et sellest viimaseks jäänud Viljandi rokkmuusikafestivalist on säilinud pelgalt mõni mustvalge foto. Selgus aga, et nii see pole. Helisalvestistele sattus Mihkel Truman täiesti juhuslikult ja nüüd on asi sealmaal, et Vaiguviiul annab peagi välja kahest plaadist koosneva albumi «Rockmuusikafestival Viljandi-1976», millele on jäädvustatud hulk selle palasid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles