Eksvallavanem jäi valla vastu algatatud kohtuasjas lõplikult kaotajaks

Sakala
Copy
Kohtu hinnangul oli endine vallavanem Tõnu Aavasalu Põhja-Sakala eelarve- ja eelarvestrateegia probleemide eest vastutav.
Kohtu hinnangul oli endine vallavanem Tõnu Aavasalu Põhja-Sakala eelarve- ja eelarvestrateegia probleemide eest vastutav. Foto: Sille Annuk

Juuni keskel ei olnud Tartu halduskohtus kaotajaks jäänud Põhja-Sakala endine vallavanem Tõnu Aavasalu veel otsustanud, kas ta kaebab vallale õiguse andnud otsuse edasi või lepib sellega. Nüüdseks on ta edasisest kohtuteest loobunud ja juulis otsus jõustus.

Tõnu Aavasalu pöördus kohtusse 2021. aasta 1. aprillil. Enne seda oli ta nõudnud Põhja-Sakala vallavalitsuselt mitme Sakala artiklis oleva väite ümberlükkamist ja 3588 euro suurust kahjutasu. Samalaadse nõude oli ta kõigepealt esitanud Sakala toimetuse vastu, aga loobunud sellest pärast vastuskirja saamist. Kohtusse pöördus ta vaid vallavalitsuse vastu.

Pikalt veninud protsess jõudis esimese istungini tänavu jaanuaris ning Aavasalu jäi seal seisukohale, et volikogu jutt ja Sakala artiklid sellest, et tema valitsemisajal tekkisid eelarve ja eelarvestrateegiaga vastuolud ning kahe dokumendi kõrvutamisel kadus valla rahakotist justkui 800 000 eurot, ei vasta tõele. Nagu ka see, et vallavolikogule ja rahandusministeeriumile oli justkui esitatud erinevaid aastaeelarveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles