Betoonkasside read said täiendust. Lisandus ka eriline isend

Margus Haav
, reporter
Copy
Kui üldjuhul on Viljandi betoonkassid hallid või oranžid, siis nüüd on nende seas ka ainulaadne valge isend.
Kui üldjuhul on Viljandi betoonkassid hallid või oranžid, siis nüüd on nende seas ka ainulaadne valge isend. Foto: Elmo Riig

Viljandi sai betoonkasse juurde, nii et neid on siin juba 24. Kui üldjuhul on nood kas halli või oranži karva, siis nüüd on nende hulgas ka ainulaadne valge.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski kavandatud kujud modelleeris skulptor Aime Kuulbusch. Need on inspireeritud Viljandi logol olevast kassist ja "Naksitrallide" multifilmist.

Nagu Kangilaski rääkis, et kui selgus, et kasse valmistavas osaühingus Kiili Betoon on võimalik teha ka valge kuju, ei kõhelnud ta hetkegi. "Olime valgest kassist juba ammu unistanud ja mõelnud, et tema sümboliseeriks meie armsas väikeses linnas "Naksitrallide" loost tuttavat kassi Albertit. Esialgu firma värvivalikus valget aga ei olnud," kõneles ta. "Kui nüüd sai kasse juurde tellitud, selgus, et praegu on see võimalus olemas. Kuna tegemist on erilise kassiga, tellisime seda ainult ühe. Valget kassi oleks huvitav otsida näiteks kõikvõimalikel orienteerumismängudel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles