Inimeste kodustes eelarvetes ongi ilmselt ühed suurimad erinevused toidule kuluvates summades. Oma rolli mängivad maitse-eelistused, harjumused, aga ka aeg, mida on võimalik toidu valmistamisele kulutada. Kui tööpäevad on pikad ja pole aega põhjalikult vaaritada, kipub käsi märksa kergemini haarama poolfabrikaatide, valmistoitude ja energiarikaste näkside järele. Selge see, et niisugune eluviis võib lõppkokkuvõttes väga kulukaks osutuda.
Kui aga just koos sõpradega iga kuu oma poearveid ei võrdle, võib olla keeruline aru saada, kas kulutatavad summad on mõistlikud või oleks tegelikult ruumi kokkuhoiuks ja harjumuste ümberkujundamiseks. Või äkki on kulutused toidukaubale hoopis väiksemad kui teistel ning võimalikku kokkuhoiukohta tuleks mujalt otsida?