RAHVAS ÜTLEB Kui palju raha kulutate iga kuu toidukaubale?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala küsib, rahvas ütleb. Kui palju kulutate iga kuu toidukaupade ostmiseks?
Sakala küsib, rahvas ütleb. Kui palju kulutate iga kuu toidukaupade ostmiseks? Foto: Sakala

Autost on enamasti võimalik soovi korral loobuda, näiteks kolides maalt linna või väiksest linnast suuremasse. Kinno ja teatrisse on võimalik mitte minna. Väljamaareisile minemise asemel saab puhkuse ajal sõbra juurde maale sõita. Aga toidu pealt pole võimalik kokku hoida, sest sööma peame kõik. Seekord uurime, kui palju inimesed iga kuu toidukaupadele kulutavad.

Inimeste kodustes eelarvetes ongi ilmselt ühed suurimad erinevused toidule kuluvates summades. Oma rolli mängivad maitse-eelistused, harjumused, aga ka aeg, mida on võimalik toidu valmistamisele kulutada. Kui tööpäevad on pikad ja pole aega põhjalikult vaaritada, kipub käsi märksa kergemini haarama poolfabrikaatide, valmistoitude ja energiarikaste näkside järele. Selge see, et niisugune eluviis võib lõppkokkuvõttes väga kulukaks osutuda.

Kui aga just koos sõpradega iga kuu oma poearveid ei võrdle, võib olla keeruline aru saada, kas kulutatavad summad on mõistlikud või oleks tegelikult ruumi kokkuhoiuks ja harjumuste ümberkujundamiseks. Või äkki on kulutused toidukaubale hoopis väiksemad kui teistel ning võimalikku kokkuhoiukohta tuleks mujalt otsida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles