LIIKLUS Folgifestivali ajal pargiti mõni tänav läbimatuks. Mis saab tulevikus?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Pühapäeva pärastlõunal polnud Viljandis Lossi tänaval võimalik suuremat sorti sõidukiga liikuda, sest mõlemad teepooled olid tihedalt autosid täis.
Pühapäeva pärastlõunal polnud Viljandis Lossi tänaval võimalik suuremat sorti sõidukiga liikuda, sest mõlemad teepooled olid tihedalt autosid täis. Foto: Elmo Riig

Viljandi pärimusmuusika festival toob igal aastal kokku palju inimesi ja autosid. Nii juhtub vanalinna kitsastel tänavatel pahatihti, et kaubiku või päästeautoga sealt läbi ei pääsegi. Linnavalitsus leiab, et edaspidi tuleks suurürituste ajal niisugustes kohtades ühel tänavapoolel parkimine ära keelata. Politsei arvates peab suuremat rõhku panema koostööle.

Ka läinud pühapäeval muutus näiteks Lossi tänava Kondase keskuse poolne osa suurtele sõidukitele läbimatuks. Päästeameti Lõuna päästekeskuse päästetöö büroo juhataja Allan Riisenberg märkis, et mure tänavate läbimatuse pärast on täiesti õigustatud, sest tänavate tihedalt täis parkimine raskendab mis tahes operatiivsõiduki ja kohe kindlasti ka päästeauto pääsu sündmuskohale. Ta nentis, et tegelikult on tänavate kinniparkimine päästeametile lausa igapäevane mure. "Päästesündmusele sõites on aga iga minut arvel ning sellest võib sõltuda kellegi elu."

Pühapäeval Lossi tänava kinniparkimise kohta lausus Riisenberg, et raske on öelda, kas see oleks oluliselt raskendanud päästjate ligipääsu võimaliku õnnetuse juurde. "Selleks oleks vaja head ülevaadet kõigist ümbruskonna tänavatest ja ristmikest just tol pildistamise hetkel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles