Sõidugraafik jääb hõredaks (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Folgijärgsel äripäeval tekkis Viljandi bussijaamas järjekord inimestest, kes soovisid kell 15.15 sõita Tallinna Lux Expressi bussiga, mille ettevõte plaanib sügisel käigust maha võtta.
Folgijärgsel äripäeval tekkis Viljandi bussijaamas järjekord inimestest, kes soovisid kell 15.15 sõita Tallinna Lux Expressi bussiga, mille ettevõte plaanib sügisel käigust maha võtta. Foto: Elmo Riig

Tuues põhjuseks maksumaksja raha kasutades moonutatud turutingimused, kavatseb Lux Express kinni panna kahjumis Tallinna–Viljandi bussiliini.

Sellekohases avalduses, mille ettevõte esitas regionaal- ja põllumajandusministeeriumile juuli lõpus, märkis liinivõrgu direktor Ines Pensa, et ettevõte palub enne tähtaega kehtetuks tunnistada kaugbussiliini loa, mille alusel sõidab Tallinna–Paide–Türi–Viljandi buss. Kava näeb ette, et 30. oktoobril väljub buss viimast korda Tallinnast kell 18.30 ning 31. oktoobril Tallinnast kell 8.30, Viljandist kell 7 ja 15.15.

Aktsiaselts Lux Express Estonia on Tallinna–Viljandi liini teenindanud 2021. aasta 1. juulist. Selle aja jooksul on ta pakkunud erinevaid väljumis­aegu, korraldanud sõitjate hulgas küsitlusi parimate väljumis­aegade leidmiseks ning uurinud sama marsruudi rongisõitjate ­eelistusi. Pensa sõnul on liini teenindamise kulud kogu selle aja ületanud piletitulu. Ta selgitas, et kui Tallinna–Viljandi bussi pilet maksab viimase poolteise aasta jooksul järsult kasvanud kulude taustal umbes 12 eurot, siis rongipileti hind on püsinud muutumatuna: interneti kaudu ette ostes 8,33 ja rongist ostes 9,80 eurot. Seega on bussi- ja rongipileti hinna vahe 30 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles