GALERII Afrofuturistid panid Kirsimäe mürtsuma

Copy

Malilanna Djely Tapa koos oma saateansambliga pakkus laupäeva õhtul Esimesel Kirsimäel võimsat ja eksootilist sõnumiga šõud. Lavalt kõlasid nakatavad afrorütmid mandinkade lauludes ja kohati suisa heavy ja psühhedeelia piirini ulatuvates kitarririffides Mali traditsiooniliste löökpillide ja Lääne-Aafrka harfi ehk kora saatel.  

Malis sündinud ja praegu Kanadas elav võimsa hääle ja muljet avaldava lavaliikumisega Djely Tapa (kodanikunimega Sountougoumba Diarra) on griot ehk Lääne-Aafrika pärimusekandja, laulik ja jutuvestja. Ta sündis Lääne-Mali külakeses, kus ta elas 11. eluaastani. Tema ema oli üks Mali kuulsamaid laulikuid. Tütar võttiski oma missiooniks hoida esivanemate väärtusi ja kultuuri ning anda mandinkade ajalugu edasi läbi laulu, tantsu ja rahvajuttude.

Veendunud feministina on tema töös olulisel kohal ka mustanahaliste naiste õiguste kaitsmine. Djely Tapa olulisimaks muusikaliseks partneriks on Caleb Rimtobaye ehk Afrotonix, kellega lauljatar jagab visiooni uuest aafrika muusikast ehk afrofuturismist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles