SAKALA JUTULAVA Kuidas viinapoe järjekorrad, kaklused ja ümber lükatud kemmerg minevikku vajusid

Copy
Sakala jutulaval meenutasid vanu aegu Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass, Fellin omanik Merit Berzin ja Sakala peatoimetaja Hans Väre.
Sakala jutulaval meenutasid vanu aegu Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass, Fellin omanik Merit Berzin ja Sakala peatoimetaja Hans Väre. Foto: Elmo Riig

Laupäeva esimesel Sakala jutulaval ülesastumisel meenutasid kohviku Fellin omanik Merit Berzin ja Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass, kuidas pärimusmuusika festival ja Viljandi nägid välja siis, kui nemad folgil käima hakkasid ja kuidas folk on koos linnaga arenenud.

Nii nagu jutuajamist juhtinud Sakala peatoimetajal Hans Värel, algasid ka Berzinil ja Sassil kokkupuuted folgiga umbes paarkümmend aastat tagasi. Kui toona seostus muusikapeoga ka palju kaklusi, mõnuainete tarvitamist ja muid korrarikkumisi, siis nüüd on pilt võrreldamatult parem. Justkui linna arengu sümbolina seisab varasemate festivalide ajal katkematu järjekorra tekitanud endise viinapoe kohal nüüd Michelini märgiga restoran.

Vestlejad tõid välja, et tuntavalt parandas korda 2012. aastal sisse seatud pärimeeter, kuid olulist rolli on mänginud ka kangete jookide liigse tarbimisega kaasneva kultuurituse vahetamine veinikultuuri vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles