Sakala maleva pealikuks saab Viljandi mees

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Major Andres Lapp saab Kaitseliidu Sakala maleva pealikuks teisipäeval.
Major Andres Lapp saab Kaitseliidu Sakala maleva pealikuks teisipäeval. Foto: Kaitseliit

Teisipäeval nimetatakse Kaitseliidu Sakala maleva pealikuks major Andres Lapp. Pärast endise pealiku Andres Saritsa ootamatut surma täitis pealiku ülesandeid staabiülem major Silver Mäe.

Andres Lapp on läbinud sajandi alguses ajateenistuse Narva-Jõesuu piirivalve õppekeskuses ning aastatel 2004–2008 oli ta teenistuses Eesti piirivalves. 2008.–2012. aastani töötas Lapp Kaitseliidu Sakala malevas ning oli seejärel kümme aastat erioperatsioonide väejuhatuses ning töötas seejärel Balti kaitsekolledžis.

Ohvitseri väljaõppe esimese taseme läbis Andres Lapp aastatel 2001–2004 Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgemas sõjakoolis ning ohvitseri väljaõppe teise taseme sai ta 2018. aastal USA-s Montereys Naval Postgraduate Schoolis.

Ohvitseri väljaõppe kolmanda taseme omandas Lapp tänavu Tartus Balti kaitsekolledžis.

Andres Lapp on oma teenistuskäigu eest pälvinud piirivalveohvitseri teenetemärgi "Piirikotkas", Kaitseväe eeskujuliku teenistuse risti, Kaitseväe pikaajalise teenistuse medali, maaväe teenetemärgi "Ohvitseri hõberist", Kaitseliidu teenetemedali teise klassi, Kaitseliidu Jõgeva maleva teenetemärgi, The Army Commendation Medali ja maaväe ohvitseri mõõga.

Andres Lapp on Viljandimaalt pärit ja siin ka keskhariduse omandanud. Ta elab Viljandis, on abielus ja peres kasvab kaks last. Võimaluse korral naudib ta mootorrattaga sõitmist, kalapüüki ja tervisesporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles