Abistajad tegid Väikemõisa lastele küttepuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Round Table’i liige teeb Väikemõisa lastele küttepuid.
Round Table’i liige teeb Väikemõisa lastele küttepuid. Foto: Erakogu

Laupäeval rassisid rahvusvahelise organisatsiooni Round Table liikmed Saarepeedi vallas Väikemõisas talgutel, et teha asenduskodu lastele heast tahtest küttepuid.

Talgud leidsid aset rahvusvahelisel Round Table'i päeval ning neil osalesid peale mainitud klubisse kuuluvate meeste veel Ladies Circle’i liikmed, nende pered ja sõbrad.
Klubi presidendi Jüri Kulbini sõnul käisid heategijad Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse Väikemõisa asenduskodule küttepuid tegemas teist korda.

«Eelmisel aastal nägime, et Väikemõisa lapsed olid tohutult rõõmsad selle üle, et nad said meid puude tegemisel aidata. Sealt saadud hea emotsioon ärgitas meid ka sel aastal Väikemõisa lapsi külastama,» rääkis Kulbin.

«Kasvatajad mainisid, et asenduskodu lastel on materiaalne tugi, kuid nende sõnul oli väga väärtuslik just see, et lapsed said töötegemise eeskuju. Nad ei olnud varem näinud kõiki lapsi nii üksmeelselt ning särasilmselt töötamas,» kõneles Round Table Estonia president.

Jüri Kulbini sõnul oli abistajatel väga hea meel näha, kuidas lapsed üritasid nende ettevõtmisele kaasa aidata, olgu siis üht või kaht puud tassides. Ta kinnitas, et koostöö ühise eesmärgi nimel oli suurepärane.

«Meie klubile oli see kogupereüritus. Sel ajal kui mehed tegid puid, oli välja pakutud spetsiaalne meelelahutus kaasadele ja lastele. Sellest said osa ka Väikemõisa lastekodu lapsed,» rääkis Kulbin.

Lapsed said palju küsida ning teada hobuste kohta, sõita saaniga, kelgutada ning mängida.

Round Table sai alguse 1927. aasta 14. märtsil Inglismaalt ning praeguseks on klubil üle 32 000 liikme 56 riigis. Eestis tegutseb Round Table’i vennaskond 1989. aastast, olles koondunud 14 klubisse üle kogu Eesti.

Round Table on ühiskondliku tegevuse väljund 18—40-aastastele meestele, kes soovivad oma töövälist aega kvaliteetselt sisustada, hindavad head seltskonda ning arvavad, et üheskoos tegutsedes saab midagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles