RAHVAS ÜTLEB Kui palju oleksite nõus heale sõbrale raha laenama?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala küsib: kui palju oleksite nõus heale sõbrale raha laenama?
Sakala küsib: kui palju oleksite nõus heale sõbrale raha laenama? Foto: Sakala

Sõpradele laenamine võib olla väga keeruline, sest selles saavad kokku emotsionaalsed ja praktilised asjaolud. Ühest küljest öeldakse, et sõbrale raha laenata on kiireim viis ilma jääda nii sõbrast kui rahast, ent teisalt öeldakse, et sõpra tunned hädas. Kui palju siis hätta sattunud sõbrale laenata?

Kindlasti tuleb silmas pidada seda, et oma rahast võib ükskõik kui heale sõbrale laenu andes ilma jääda ning laenata ei tohiks rohkem, kui ollakse valmis kaotama. Samuti ei pruugi olla halb mõte teha kirjalik leping, eriti kui laenatakse suur summa. Ent kuna eestlased rahaasjadest ei kipu omavahel üldse rääkima, võib sõbra palve peale tekkida kimbatus: kas saja euro laenamisest keelduda tähendab, et olen kitsi? Kas viiesaja euro või suurema summa laenamine oleks hulljulge rumalus? Kui palju teised inimesed oleks nõus heale sõbrale laenama?

Sakala veebirubriik "Rahvas ütleb" uurib inimeste elulisi, eelkõige rahaga seotud otsuseid. Loodame, et saadud andmetest väljajoonistuv pilt aitab lugejail näha oma võimalusi ja soove laiemas kontekstis, vältida ülemaksmist ning teha targemaid valikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles