Pajumäe talu kohupiimakreem nimetati parimaks piimatooteks

Sakala
Copy
Pajumäe talu kohupiimakreem võitis auhinna parima piimatoote kategoorias.
Pajumäe talu kohupiimakreem võitis auhinna parima piimatoote kategoorias. Foto: Rene Riisalu

Eile kogunes Tallinnas toiduajakirjanikest, valdkonna ekspertidest ja tippkokkadest koosnev žürii, kes selgitas pimeprooviga välja 2023. aasta parimad talutoidu maitsed. Abja külje all asuva Pajumäe talu kohupiimakreem sõstra ja roseepipraga nimetati parimaks piimatooteks.

Parima talutoidu konkursi žürii esimees Rain Kuldjärv ütles, et seekordne parima talutoidu valimine oli meeldiv maitserännak, millel olid esindatud tuttavad kodumaised maitsed nii puhtal kujul kui ka põnevates kooslustes. Kuldjärve sõnutsi oli kõige tihedam konkurents juustude ning mittealkohoolsete ja alkohoolsete jookide kategoorias. 

Eestimaa talupidajate keskliidu juhatuse liikme Kerli Atsi sõnul on Eesti talutoit meie kohaliku toidutootmise peegeldus: kõrge kvaliteediga, värske ja jätkusuutlik.  

Parima talutoidu konkurss sai alguse 2016. aastal. Kõige parema talutoidu väljaselgitamiseks hindab professionaalne žürii maitset, pakendit, tootjate äriplaane ning tootearendust ja turundusideid. Konkursi võitjad saavad oma toodetele sellekohase märgise, et tarbijatel oleks neid lihtsam leida.

Parim talutoit 2023 peavõitja kuulutatakse välja 2. septembril Tallinnas Põhjala tehases suurel talutoidu laadal "Maa tuleb linna".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles