Viljandimaal on 13 avalikku varjumiskohta

Sakala
Copy
Avalikku varjumiskohta tähistab sinine kolmnurk oranžil taustal.
Avalikku varjumiskohta tähistab sinine kolmnurk oranžil taustal. Foto: Urmas Luik

Juuli algusest on Viljandimaal 13 varjumiskohta. Kõige värskemad täiendused on Suure-Jaanis ja Võhmas, neist esimene asub autoremonditöökoja all keldris ja teine Konsumi kaupluse hoones.

Nagu ütles Põhja-Sakala valla haldusspetsialist Ivo Kralle, käib nii Suure-Jaanis kui Võhmas veel töö edasi. "Seal tuleb koristada ja panna pingid, et inimesed saaksid seal olla. Võhmasse on liivakotte ka vaja," rääkis Kralle. Ta lisas, et Võhma varjendisse peaks mahtuma umbkaudu sada ja Suure-Jaani omasse paarsada inimest. "Võhmas on väiksemad ruumid, aga Suure-Jaanis on päris korralikud."

Suure-Jaani avalik varjumiskoht tehti tööstushoone keldrisse.
Suure-Jaani avalik varjumiskoht tehti tööstushoone keldrisse. Foto: Ivo Kralle

Kralle ütlemist mööda jäi päästeametiga kokkulepe, et kohad märgistatakse, et inimesed teaksid nende asukohta. "Ohu korral saavad inimesed sinna varjuda küll," ütles ta.

Küsimusele, miks sai valitud just need kohad, vastas Kralle, et lähtuti päästeameti kehtestatud nõuetest ning need pinnad on võimalikest parimad. "Näiteks kütte- ja veetorustikku ei tohi olla," sõnas Kralle. 

Võhmas on varjend Konsumi kauplusehoones.
Võhmas on varjend Konsumi kauplusehoones. Foto: Ivo Kralle

Viljandimaal on peale Põhja-Sakala varjendite veel 11 varjumiskohta. Neist viis on Viljandis, kolm Mulgi vallas ja kolm Viljandi vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles