Viljandi toidunurgaks muutuv Rubiini plats eelistab päeval puhata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viljandi Rubiini plats seisis aastaid tühjana, kuid tänavu on sinna tulnud toiduputkad ning ala sai uue kujunduse eelarvamusfestivaliks. Et teha folgiajaks ruumi batuutidele, koliti osa eelarvamusfestivali kujundusest ja mööblist kolmapäeval Arkaadia aeda.
Viljandi Rubiini plats seisis aastaid tühjana, kuid tänavu on sinna tulnud toiduputkad ning ala sai uue kujunduse eelarvamusfestivaliks. Et teha folgiajaks ruumi batuutidele, koliti osa eelarvamusfestivali kujundusest ja mööblist kolmapäeval Arkaadia aeda. Foto: Elmo Riig

Viljandis aastaid justkui hüljatuna seisnud Rubiini plats on tänavu kombanud elu võimalikkust kesklinnas ning raad vaatab mõningase lootusrikkusega selle tulevikku.

Viljandi linnakunstnik Kristi Kangilaski ütles, et Rubiini plats tundub eemalt vaadates kutsuv, kuid tõrvatilgana meepotis on sealsed toidukohad pidevalt kinni.

«Nii on ka raske öelda, kas sinna võiks toidukohti lisanduda või kas kliente jagub, kui kauplejad ei kauple. On küll tore tulla ja murul seltskonnaga istuda, aga avatud toidukohad looksid lõbusama meeleolu,» rääkis ta. «Praegu sätib seal end folgifestivaliks valmis veel üks lõunamaist menüüd pakkuv putka ja ma arvan, et kui kõigil kioskitel õnnestub end festivali ajal lahti hoida, on platsil nii rahvast kui melu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles