Sakalal on festivalil oma lava

Margus Haav
, reporter
Copy
Torupillimängija ja pärimusmuusika õpetaja Cätlin Mägi avab Sakala jutulaval seda, mis tavaliselt jääb lava taha peitu.
Torupillimängija ja pärimusmuusika õpetaja Cätlin Mägi avab Sakala jutulaval seda, mis tavaliselt jääb lava taha peitu. Foto: Marko Saarm

Ajalehel Sakala on esimest korda Viljandi folgifestivali ajaloos tänavu oma lava. Ajakirjanikud ei pane sellel kuulajaid proovile oma pillimänguoskuse ja lauluvõimega, vaid veeretavad pärimusmuusika ja Viljandiga seotud juttu koos oma ala asjatundjatega.

«Sakala jutulaval tahame rääkida inimestele kõigest sellest põnevast, mis festivali uhkelt kaunistatud lavade tagant välja ei paista, aga ilma milleta ükski kontsert toimuda ei saaks,» ütles Sakala peatoimetaja Hans Väre. «Vahel räägivad muusikud küll palade vahele, kuidas üks või teine lugu sündis või kuidas bänd kokku sai, kuid et kõnelda sellest, millist vaeva on vaja näha pärimusmuusika elushoidmiseks või kuidas kasvatada paari­saja kuulajaga kontserdist tervet linna mõjutav neljapäevane festival, jääb tavalisest püünest väheks. 30. aastapäeva puhul on sobilik need teemad süvitsi lahti võtta.»

Sakala jutulava Villa Maria hoovis Pikk tänav 4 on avatud reedel ja laupäeval. Reedel, 28. juulil kell 13 on kõneks teema «Pillide hingekeeled. Meistrid teavad» koos pillimeistrite ja muusikute Leho Laaseri ja Piret Ausiga. Samal päeval kell 16 algava vestluse «Lavalt pealavale. Muusikud ja festival» külaline on mitmekülgne muusika- ja pilliõpetaja Cätlin Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles