JUHTKIRI Õhust ja armastusest elav vallavolinik

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Pärnu Postimees

Minimalism läheb maailmas üha enam moodi. Sul on majake, kasvatad näiteks kanu, sigu, pead ehk lehma. Sul on aiamaa, põllulapp, päikesepaneelid katusel. Kui niimoodi elades sõita tööautoga ning tõepoolest elada väga kasinalt, siis teoreetiliselt on võimalik endal hing sees hoida. Teisest küljest aga ...

Kui usutav see nüüd on, et Viljandi vallavolikogu liige, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Viljandi valla osakonna esimees ning opositsiooniliidri rolli hoidev Valmar Haava elas mullu 2500-eurose aastasissetulekuga, üle-eelmisel 2398 ning 2020. aastal vaid 720 euroga? Võimalik, et tõesti panustavad Haava ellu sõbrad, kes isekasvatatud toidukraamiga teda toetavad või kellele ta kunagi suuri rahasummasid on laenanud. Sellisel juhul tekib küsimus, kust ta siis laenatava raha sai, sest tema ettevõtete majandustulemused läbi aastate ei anna kuigi suurt kindlust, et tal oleks võimalik olnud selliseid summasid kõrvale panna.

Niisugused juhtumid on hea meeldetuletus, miks on huvide deklaratsiooni esitamine vajalik. Haava pole sugugi esimene. Igal aastal tuleb deklaratsioonidest välja pealtnäha täiesti varatuid ja justkui sissetulekuta poliitikuid, kes seejuures sugugi räbalaid ei kanna ja kes annavad oma rahaallikate kohta üsna uduseid vastuseid. 2019. aastal Pärnu linnavolikokku pääsenud Edmond Penu EKRE-st keeldus näiteks Pärnu Postimehele omal ajal tuhandeeurose aastasissetuleku kohta selgitusi jagamast ning samuti EKRE ridadesse kuuluv Meelis Malk sõnas, et tuleb 686-eurose aastasissetulekuga toime «Jumala abiga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles