FOLK Bänd, kus on koos kolm venda, nende nõbu ja hea sõber

Aimar Ventsel
, etnoloog
Copy
Le Diable à Cinq on viiest noorest multiinstrumentalistist koosnev ansambel Kanadast.
Le Diable à Cinq on viiest noorest multiinstrumentalistist koosnev ansambel Kanadast. Foto: Arianne Bergeron

Le Diable à Cinq on viiest noorest multiinstrumentalistist koosnev ansambel, mis on pärit Kanadast Québeci provintsi Outaouais’ piirkonnast ja teeb prantsuskeelset folkrokki. Bändi liikmed, kellest kolm on vennad, neljas nende nõbu ja viies hea sõber, on saanud inspiratsiooni oma kodukandi pärimusmuusikast ja alustasid kohalikel tantsupidudel mängimisega. Väga harva juhtub, et Zoomi intervjuu esimestel minutitel tekib klapp tundmatu inimesega. Mul aga laulja Éloi Gagnon-Sabouriniga tekkis.

Ma olen kuulanud teie muusikat terve tänase päeva. Me siin Eestis ei tea eriti palju Quebecist ja tema kultuurist. Kas Prantsuse folkmuusika on Quebecis elav traditsioon?

Jah, see on väga elav traditsioon. Quebecis tegutseb terve hulk bände, on muusikute võrgustik, terves provintsis leiab aset umbes 35 folgifestivali aastas. Kaheksa miljoni elaniku kohta pole seda vähe. Noored muusikud on aktiivsed, samas on endiselt tegevad mõned legendaarsed 1980-ndate bändid nagu La Bottine Souriante, kes omal ajal oli isegi rahvusvaheliselt tuntud. Pärimusmuusikat mängitakse raadios, viimasel ajal on tekkinud uusi festivale, aga seda muusikat mängitakse ka džässifestivalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles